Borovnice z Barja

Zakaj izbrati

Borovnice z Barja

Pri nas dobite

vsak dan sveže

ameriške borovnice

odlične kakovosti

Borovnice so najbolj kakovostne

če so sveže obrane

tako ohranijo tudi kar največ bogatega okusa.

Ameriške borovnice pridelujemo že skoraj 25 let, tako imamo veliko izkušenj za kakovostno pridelavo.

Kakovost

Borovnic z Barja

Ameriške borovnice pridelujemo na naravi prijazen način, kjer se z uporabo naravnih virov in mehanizmov, ki zmanjšujejo negativne vplive kmetovanja na okolje in zdravje ljudi, skrbimo za kvaliteten pridelek. Kakovost naše pridelave redno kontrolira Družba Bureau Veritas, ki nam izda tudi certifikat Izbrana kakovost Slovenije in Integrirana pridelava. Oba certifikata si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Izbrana

kakovost

Izbrana kakovost je nacionalna shema kakovosti za kmetijske pridelke oziroma živila s posebnimi lastnostmi po sestavi. Z znakom izbrana kakovost – Slovenija so označeni pridelki in izdelki, ki so pridelani in predelani v Sloveniji ter so deležni dodatnih, strožjih kontrol namenjen pa je prepoznavi pridelkov in izdelkov slovenskega porekla. Naše borovnice vsako leto kontrolira Družba Bureau Veritas in izda ustrezen certifikat.

Integrirana

pridelava

Naše borovnice pridelujemo na naravi prijazen način, kjer se z uporabo naravnih virov in mehanizmov, ki zmanjšujejo negativne vplive kmetovanja na okolje in zdravje ljudi, pridelajo kakovostni in zdravi sadeži. Kakovost naše pridelave redno kontrolira Družba Bureau Veritas, ki nam izda tudi certifikat integrirana pridelava.

Lokalno

pridelano

Ena izmed ključnih prednosti naših borovnic je, da so obrane, ko so optimalno zrele, kar je izrednega pomena, saj imajo tako poln, edinstven okus. Zaradi primerne zrelosti imajo tudi višjo biološko vrednost. Ker so borovnice danes obrane in jutri na vaši mizi, je višja tudi njihova hranilna vrednost. Namreč hranilna vrednost sadežev začne padati tisti trenutek, ko so odtrgani oziroma nabrani. V tem trenutku je pretrgan od svojega vira hrane in vode tako mora zaradi tega začeti uporabljati lastne zaloge. To podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s sloganoma “Naša super hrana” in “Ohranimo domače. Izbirajmo lokalno.”