Gotovo se vam cedijo sline po taki torti, ki ne zahteva prav veliko znanja, poleg tega pa je osvežujoča in ne zahteva peke.
Sestavine – podloga
- zavitek piškotov Gran Cereale ali podobnih
- 125 g masla
Sestavine – skutin nadev
- 600 g skute (pasirane)
- 300 g sladke smetane
- 150 g polnomastnega jogurta
- sok 1 limone
- 2 lista želatine, lahko uporabite tudi gel fix v skladu z navodili na vrečki
Borovničeva obloga
- 250 g borovnic
Predpriprava
Maslo pristavimo in počasi stopimo.
Želatino namočimo v skodelici hladne vode.
Priprava podloge
Piškote stresite v vrečko za zamrzovanje, potem pa jih s kuhinjskim valjarjem drobno zdrobite. Stresite jih v skledo, prelijte s stopljenim maslom in dobro premešajte. (če želite bol lahko torto, lahko piškote zmešate tudi z borovničevo ali marelično marmelado in masi po okusu dodate tudi nasekljane orehe, lešnike ali kokos).
V tortni model s premerom 22 centimetrov stresite maso s piškoti in jih s hrbtno stranjo prstov pritisnete na dno modela. Pokrijte ga s prozorno folijo in potisnite v hladilnik.
Priprava nadeva
Limonin sok pristavite in počasi segrevajte. Dodajte mu dobro ožeto želatino, ki se med mešanjem stopi. Odstavite, primešajte 1 do 2 žlici jogurta in vse skupaj zlijte v skledo. Dodate skuto in preostali jogurt ter dobro razmešajte v gladko kremo.
Sladko smetano trdo stepite in nežno primešajte k skutini kremi. Nazadnje kremo vlijte v ohlajen model s pripravljeno podlago iz piškotov. Po vrhu jo zgladite in porazdelite borovnice. Nazadnje torto še enkrat pokrijte s prozorno folijo in za nekaj ur potisnite v hladilnik, da se dobro ohladi.
Nasvet: Torta bo še bolj slastna, če nekaj borovnic vmešate med skutin nadev!